Растот во е-трговијата продолжува! Како да останиш конкурентен?

Заклучно до 30.06.2021 година од страна на Народната банка на Р.С. Македонија е забележан значителен пораст во онлајн трансакциите, кај физичките и правните лица. Повеќе статистички податоци за растот во е-трговијата можете да прочитате, тука. Сепак, прашањето е следно: дали сите е-трговци уживаат придобивки од растот на е-трговијата? Доколку не се пронаоѓаш позитивно во одговорот, […]

Потрошувачот и доставата – фактори кои ја диктираат работата на твојот онлајн бизнис

Временската достава на производите, известувањата за временскиот период на достава, повратните нарачки и други фактори го диктираат начинот на работа на твојот бизнис.  Денес, со онлајн пазарувањето, потрошувачите имаат големи очекувања од целото искуство што го добиваат кога порачуваат и купуваат од онлајн бизнисите. Овде играат улога и инфлуенсерите со нивните ексклузивни достави кога го […]

Совети кои ќе помогнат во растот на твојот бизнис

Обврските и задачите кои доаѓаат со водење на еден бизнис се безбројни. Менаџирање со време, вработени, имиџ, финансии и реализирање на стратешки бизнис план.  Сите овие работи плус мора да бидат адаптирани на лимитиран буџет. Звучи пренатрупано и многу често може да се изгуби концентрација и се околу тебе да биде во хаос. Забави малку, […]