black friday dostava

Како да се подготвиш за Black Friday?

26ти ноември е омилениот ден на потрошувачите, еден од најголемите шопинг денови насекаде низ светот. Како дел од Cyber Week (недела на попусти) овој шопинг настан, секоја година е се популарен! Она што е ново на македонскиот пазар е и онлајн понудата со Black Friday цени. Ние македонците, кога се во прашање трошење на пари, […]

Растот во е-трговијата продолжува! Како да останиш конкурентен?

Заклучно до 30.06.2021 година од страна на Народната банка на Р.С. Македонија е забележан значителен пораст во онлајн трансакциите, кај физичките и правните лица. Повеќе статистички податоци за растот во е-трговијата можете да прочитате, тука. Сепак, прашањето е следно: дали сите е-трговци уживаат придобивки од растот на е-трговијата? Доколку не се пронаоѓаш позитивно во одговорот, […]

Потрошувачот и доставата – фактори кои ја диктираат работата на твојот онлајн бизнис

Временската достава на производите, известувањата за временскиот период на достава, повратните нарачки и други фактори го диктираат начинот на работа на твојот бизнис.  Денес, со онлајн пазарувањето, потрошувачите имаат големи очекувања од целото искуство што го добиваат кога порачуваат и купуваат од онлајн бизнисите. Овде играат улога и инфлуенсерите со нивните ексклузивни достави кога го […]